Квадратні метри в кредит

Опубліковано: 4 Січ. 2008

Квадратні метри в кредитПредставники державних та столичних органів влади, відповідальних за молодіжне кредитування, зібрались обговорити проблеми фінансової підтримки молодих людей при купівлі житла. Захід, у якому взяли участь представники Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, Головного управління у справах сім’ї та молоді, місцевих управлінь квартобліку відбувався під лаконічною назвою: «Доступне житло».

За словами представника вищезгаданого Фонду Сергія Братушка, наразі у Києві є можливість отримання кредиту двома шляхами: завдяки державним коштам відомства або через міську програму, прийняту Київрадою у 2004 році. Втім, за словами посадовця, великою проблемою для його установи наразі залишається висока вартість квадратного метра житла, за якою обраховуються кредити: «Досить багато молодих людей не звертаються до нас через те, що ціна одного «квадрата» на ринку житла – майже 2 тисячі доларів».

Зазначимо, що право на отримання кредиту мають молоді сім’ї, батько (матір) неповної сім’ї та одинокі молоді особи до 35 років, які перебувають на квартирному обліку та можуть підтвердити свою платоспроможність. Термін постановки на облік при цьому, як правило, становить близько одного місяця.

РЕКЛАМА

Загалом, за даними відділів обліку та розподілу житлової площі районних адміністрацій столиці, наразі на черзі на отримання житла за програмою молодіжного кредитування стоять понад 11 тисяч мешканців міста. За статистикою, щороку близько 100 із них отримують кредити на житло. Так, цього року їх було надано 138. Загалом же, за період з 1998 по 2007 роки із столичного бюджету на Програму забезпечення молоді житлом було виділено 154,8 млн грн., а кількість осіб, які покращили свої житлові умови досягла цифри 2815.

Джерело – http://www.vechirnij.kiev.ua