У передноворічній метушні, коли потрібно купити подарунки всім рідним і близьким, українці тільки й встигають діставати гаманці. Однак в самий непідходящий момент може виявитися, що фінанси «співають романси» і грошей на все не вистачить.

Finance.ua ділиться добіркою матеріалів про інструменти, які часом дозволяють купити дещо більше, ніж ви можете собі дозволити прямо зараз. Розповідаємо про те, як користуватися цими інструментами, а також про нюанси, про які не варто забувати.

Онлайн-кредит. Взяти кредит зараз простіше простого. Безліч документів і біганина по відділеннях залишилися в минулому. У наші дні достатньо мати паспорт, ІПН, банківську картку й Інтернет — і через кілька хвилин потрібна сума буде на вашому рахунку.

Однак мікрофінансових організацій, які видають онлайн-кредити, багато, в них можна легко заплутатися. У цій галузі, як і скрізь, є ті, хто працює добре, і ті, хто не дуже. Разом з компанією Є-Гроші ми підготували 5 порад про те, як вибрати правильну компанію — щоб вам було приємно обслуговуватися, і не довелося переплачувати за кредитом.

Що перевірити в кредитному договорі? До речі, щоб не потрапити в неприємну ситуацію, потрібно детально вивчити кредитний договір. Щоб не платити зайвого, перш за все перевіряйте такі пункти: процентна ставка, дата погашення, порядок врегулювання заборгованості, умови штрафів і пені. Для того щоб розібратися в цьому всьому, ми зняли спеціальне відео, де наочно розповідаємо і показуємо найважливіші пункти кредитного договору.

РЕКЛАМА

Потрібна розстрочка? Легко! Якщо ж онлайн-кредити — не для вас, завжди можна знайти альтернативне рішення отримати гроші на бажаний товар. Так, користуючись зручними «плюшками» від банків, наприклад розстрочкою, можна непогано заощадити.

Щоб полегшити навантаження на гаманець навіть при великих покупках на новорічні свята, рекомендуємо звернути увагу на сервіс Альфа-Банку «Легка розстрочка». Він дозволить розбити суму чека на однакові частини і розтягнути її виплату на термін до двох років. До речі, дуже зручно, що при оформленні «Легкої розстрочки» банк видає клієнту безвідсотковий кредит на кілька місяців.

Коли плануєте купівлю житла. Що ж робити, якщо зараз ваша мета більша — не маленькі новорічні подарунки, а ціла квартира? Якщо всієї суми на купівлю квартири немає, то можна постати перед вибором: взяти банківський кредит, іпотеку від держави чи розстрочку від забудовника? Finance.ua розглянув кожен з варіантів і готовий розповісти про особливості.

Джерело: news.finance.ua