З початку 2021 року обсяг непрацюючих кредитів держбанків скоротився на 35 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

Зазначається, що 16 грудня відбулася робоча зустріч міністра фінансів Сергія Марченка з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Арупом Банерджі. Зустріч відбулася в рамках роботи місії Світового банку з надання технічної допомоги фінансовому сектору в період з 13 по 16 грудня.

Сторони обговорили питання врегулювання неплатоспроможності банків, подальшого розвитку ринків капіталу, зменшення державного регулювання банків. Серед іншого були порушені питання реформування пенсійної системи та впровадження нової моделі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Марченко зазначив, що важливою складовою реформування держбанків є зменшення частки держави в банківському секторі на 25%. Для цієї мети урядом України вже затверджені основні напрями діяльності Укрексімбанку, Ощадбанку, ПриватБанку, а також схвалені їх стратегії. Однією з тем для обговорення було продовження співпраці для реалізації продажу частини Ощадбанку.

РЕКЛАМА

Згідно з повідомленням, ключовим елементом співпраці є завершення процедур підготовки та приєднання Ощадбанку до системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Водночас було порушено питання зменшення частки непрацюючих кредитів (NPL) до 20%.

Так, з початку 2021 року обсяг непрацюючих кредитів банків державного сектору знизився на 35 млрд гривень, або на 11%.

news.finance.ua