Плани ДІУ щодо залучення коштів у 2009 роцi30 грудня 2008 року Державна іпотечна установа (ДІУ) отримала Державну гарантію видану відповідно до статті 13 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» та підписала з Міністерством фінансів України 30 грудня 2008 р. Договір про порядок відшкодування витрат державного бюджету, які можуть виникнути у разі виконання Кабінетом Міністрів України гарантійних зобов’язань.

Державна іпотечна установа планує використати зазначену Державну гарантію в якості забезпечення виконання зобов’язань за облігаціями, випуск яких планується здійснити у поточному році.
Номінальна вартість випуску складе як і раніше 1 мільярд гривень, а строк обігу облігацій буде 5 та 7 років. 

НБУ здійснюватиме рефінансування банків під забезпечення цінними паперами ДІУ

РЕКЛАМА

Державна іпотечна установа повідомляє учасників фондового ринку – власників облігацій ДІУ, що відповідно до листа Національного банку України від 23.12.2008 р. № 14-011/4864-18342 до переліку цінних паперів, які можуть розглядатися Національним банком України у якості прийнятного забезпечення кредитів рефінансування у I кварталі 2009 року, окрім інших, включено:

– облігації Державної іпотечної установи з додатковим забезпеченням у формі Державної гарантії за зобов’язаннями емітента, яка видана Кабінетом Міністрів України ;
– звичайні іпотечні облігації Державної іпотечної установи.

Нагадаємо, що відповідно до постанови правління Національного банку України №434 від 14.11.2006 зі змінами та доповненнями комерційні банки можуть отримувати рефінансування під забезпечення звичайними іпотечними облігаціями ДІУ в розмірі 85 процентів від їх балансової вартості, а під забезпечення облігаціями ДІУ, що випущені під державну гарантію у розмірі 95 процентів від їх балансової вартості.

Джерело – http://www.ipoteka.gov.ua/