Київміськбуд має намір в 2008-му ввести в експлуатацію 740 тис. кв.м житлаХолдингова компанія «Київміськбуд» має намір цього року ввести в експлуатацію 740 тис. кв.м. житла в Києві. Про це заявив президент ХК «Київміськбуд» Петро Шилюк сьогодні в інтерв’ю журналістам. За словами Шилюка, цього року як замовник «Київміськбуд» має намір побудувати 320 тис. кв.м. житла, а як інвестор за контрактами – ще 420 тис. кв.м житла в столиці.

Президент «Київміськбуду» зазначив, що сьогодні дуже багато труднощів з виділенням кредитів на будівництво житла, а також зменшилися терміни кредитування. «Ринок дійсно сьогодні завмер», – сказав він. Шилюк повідомив, що по банку «Аркада», який займається залученням коштів інвесторів для будівництва об’єктів холдингової компанії, спостерігається «великий спад».

Однак «аналізуючи роботу нашого управління по холдинговій компанії, я б не сказав, що це катастрофа. Так, не так багато, як хотілося б. Але є можливість працювати. Я думаю, що за таких темпів, як ми сьогодні працюємо, ми зможемо закінчити розпочаті об’єкти в 2008 році з тими темпами, які ми намітили», – уточнив Шилюк.

За інформацією президента, ХК «Київміськбуд» консолідовано виконує до 50% міської програми по будівництву житла в Києві.

Шилюк відзначив, що компанії вдається утримувати обсяги будівництва житла за рахунок «тієї довіри інвесторів, яка напрацьована за 11 років роботи «Київміськбуду». Всі «ті кошти, які ми залучаємо і через банк «Аркада», і через управління, ми вкладаємо в будівництво, і ми практично ніде не порушили термінів введення і термінів заселення об’єктів», – додав він.

РЕКЛАМА

Президент холдингової компанії також повідомив, що «… всі об’єкти, які відкриті під фінансування, де укладені договори на інвестиції, на сьогодні у графіці (виконання будівельних робіт. – Ред.)». Він упевнений в тому, що «ми будуватимемо, що будуть інвестори». Оскільки попит на квартири в столиці все ще перевищує пропозицію, а черга на отримання житла в Києві складає більше 14 тис. людей.

Крім того, Шилюк відзначив, що компанія працює над програмою реконструкції п’ятиповерхівок, і має намір брати в ній участь, як тільки буде прийнято закон, який регулює процес відселення жителів з «хрущовок». При цьому «Київміськбуд» має намір брати участь і в будівництві доступного і соціального житла.

Президент «Київміськбуду» додав, що в планах холдингової компанії цього року досягти приросту обсягів будівництва по всіх об’єктах, включаючи регіони України, порівняно з минулим роком не менше ніж 107%.

Джерело – http://ua.glavred.info