Від 8 до 10 проц. кредиту на квартиру доведеться витратити на страхування життяСтрахування від нещасного випадку, як і  страхування життя, для позичальника стає все більш звичною справою.  Проте, як і раніше, банки керуються не турботою про сім’ї клієнтів,  а інтересом у високому прибутку.  «ЕН» розповідають про нові банківські прийоми у сфері страхування життя.

Згідно з українським законодавством, придбання такого покриття є не обов’язковим, однак з іншого боку, у позичальника нерідко виникає вибір – застрахувати своє життя, або отримати відмову з видачі іпотечного кредиту.  Більшості з нас не подобаються думки про хворобу або смерть, і часто ми відносимо страхування здоров’я і життя до непотрібних витрат. Якщо ж Ви головний годувальник у сім’ї і самі платите внески по іпотечному кредиту, варто все ж таки задуматися над тим, як Ваша сім’я існуватиме з Вашими борговими зобов’язаннями, якщо ви в певний момент більше не зможете виплачувати кредит банку.

Суть страхування життя і страхування від нещасного випадку полягає в тому, що у випадку нещастя (важке захворювання, нещасний випадок, настання непрацездатності через інвалідність) Ваші близькі (або ті, кого Ви вказали в договорі), одержують суму, на яку Ви застрахували своє життя.  За розсудом клієнта, в договорі вказується перелік ризиків, сума страхування і список людей, які повинні одержувати виплати у разі настання випадку страхування.

Тариф страхування життя залежить від віку і статі застрахованої особи.  Також на нього впливає сфера професійної діяльності позичальника і його схильність до заняття екстремальними видами спорту.  Зазвичай, тариф по страхуванню життя складає 0,6-1,0% від суми кредиту, а тариф по страхуванню нещасних випадків – 0,3-0,5%.

РЕКЛАМА

В Україні банки вимагають, щоб позичальник придбав поліс страхування життя з великим переліком ризиків, щоб його вартість збільшилася.  Притому, що в більшості випадків, сума страхування дорівнює вартості кредиту, перелік страхових компаній, акредитованих банками, невеликий.

Крім того, якщо Ви вже застрахували своє життя до отримання кредиту, Вам доведеться перестрахуватися знову.  А це спричинить за собою сплату штрафних санкцій компанії, з якою у Вас вже підписаний договір.

Таким чином, при кредиті на квартиру на загальну суму $100 тис., за спокійний сон банкірів протягом 20 років клієнт заплатить  від $8 до $10 тис.

Джерело – http://www.economic.lviv.ua