Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву співпрацюватиме з агентствами нерухомості на договірній основіЗавершився конкурс з відбору агентств нерухомості, які співпрацюватимуть з Фондом у кожному регіоні України в межах Державної програми часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла.

Із 44 агентств, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, відібрано 25. Основними критеріями відбору були – тривалість роботи агентства на ринку нерухомості, наявність мережі філій або представництв у регіонах, членство у ріелтерських асоціаціях та спілках, вартість послуг, інші кількісні та фінансові показники діяльності.

Впорядкування стосунків Фонду із агентствами нерухомості викликане необхідністю підвищити ефективність та надійність обслуговування ними позичальників Фонду на первинному та вторинному ринку житла, адже від учасників Державної програми неодноразово надходили до Фонду скарги про недостатній рівень супроводження агенціями з нерухомості процесу купівлі квартири або інвестування у будівництво житла, а також високу вартість їхніх послуг.

РЕКЛАМА

Під час аналізу результатів конкурсу, проявилась цікава тенденція – чимало агентств, розуміючи соціальну значимість Державної програми, а також вибудовуючи свій позитивний імідж на перспективу, відмовились від стягнення платні з позичальника, тобто, покупця, за супровід клієнта та пошук об’єкта кредитування, переклавши свої фінансові інтереси на плечі продавців житла.

Започаткована, таким чином, офіційна співпраця Державного фонду із приватними ріелтерськими структурами надасть нових можливостей для успішної реалізації однієї з програм із забезпечення молоді житлом.

Нагадаємо, що з 2003 року часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів комерційних банків на будівництво (реконструкцію) та придбання житла отримали понад 17 тис. молодих сімей та одиноких молодих громадян.

Перелік переможців конкурсу серед агентств нерухомості по наданню послуг на ринку житла по програмі часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво і придбання житла

Назва агентства нерухомості

Область

1. Товарна біржа “Всеукраїнська”

Вінницька

2. ТОВ “Вінницький регіональний МЖК”

Вінницька

3. ТОВ “Гарант” ЛТД

Житомирська

4. ПП “Алекс”

Закарпатська

5. ТОВ “Ужгородський житловий комплекс”

Закарпатська

6. Рієлторська компанія “Квадратний метр”

Івано-Франківська

7. Бюро нерухомості “Бульвар”

Івано-Франківська

8. ПП “Рієлторський Дім”

АР Крим, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Львівська, Одеська, Тернопільська, Рівненська, м. Київ і обл., м. Севастополь

9. АН “Емануіл”

АР Крим, Волинська, Вінницька,
Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Сумська, Чернігівська, Черкаська, Закарпатська, Харківська, Одеська, Хмельницька, Полтавська, м. Київ і обл., м. Севастополь

10. АН “Рідний ДІМ”

АР Крим, Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська,
м. Київ і обл.,

11. БК “Укржитлокомплекс”

АР Крим, Закарпатська, Вінницька, Львівська, Хмельницька, Житомирська, Тернопільська, Одеська, Волинська, Сумська

12. ТОВ “Комжитлобуд”

Кіровоградська

13. ТОВ “Гудвіл”

Луганська

14. АН “Універсалюс”

Львівська

15. ТОВ “Перша рієлторська компанія”

Одеська

16. ТОВ “Кредиторія”

Одеська

17. ПП “Науково-консультаційний центр “Експоцентр”

Полтавська

18. ТОВ “Центр нерухомості ГАРАНТ”

Полтавська

19. ТОВ-Фірма “Кадет СВС”

Рівненська

20. ЗАТ “Сумижитлокомплекс”

Сумська

21. ПП “Зімак К.Є.”

Сумська

22. АН “Світ”

Тернопільська

23. АН “Оранта”

Тернопільська

24. ТОВ “Харківська інвестиційна агенція нерухомості”

Харківська

25.ТОВ “Чернівецький молодіжний житловий комплекс”

Чернівецька