Кредитним махінаторам дали від півтора до трьох з половиною роківПершотравневий районний суд м. Чернівці виніс вирок за кримінальною справою, порушеною прокуратурою за матеріалами СБ України, стосовно 9 учасників злочинного угруповання, які створили схему привласнення банківських коштів. До складу групи входили два посадовці обласної філії комерційного банку. У процесі розслідування, яке тривало майже два роки, встановлено, що керівник відділення комерційного банку разом з одним зі своїх підлеглих організували пошук потенційних позичальників, до якого посередниками залучили ще сімох місцевих жителів.

Із пропозицією отримати споживчі кредити зверталися до осіб, які мали потребу в грошах, проте не могли їх отримати в банку через відсутність постійного місця роботи.

РЕКЛАМА

Банківські співробітники підробляли необхідні документи про доходи громадян та без погодження зі службою банківської безпеки оформляли фіктивні протоколи про видачу кредитів. Отримані кошти розподілялись між позичальниками, посередникам та працівниками банку. Значні суми споживчих кредитів також було отримано з використанням підроблених документів, оформлених на підставних осіб, які взагалі грошей не отримували.

Протягом 2005-2007 років зловмисники незаконно видали декілька сотень кредитів, значну частину яких, на суму понад мільйон гривень, досі не повернуто. Наразі вирок набув чинності, злочинців визнано винними і засуджено до різних термінів позбавлення волі (від одного з половиною до трьох з половиною років) з позбавленням права обіймати матеріально відповідальні посади. Про це повідомляє прес-центр СБ України.