Президент України призупинив передачу Кабміном ДІУ в управління МінфінуПрезидент Віктор Ющенко призупинив передачу Кабінетом Міністрів Державної іпотечної установи (ДІУ) зі сфери управління Державного агентства з інвестицій та інновацій у сферу управління Міністерства фінансів. Про це сказно в указі Президента № 257/2008 від 24 березня. Президент заявив, що зазначені акти Кабміну створюють передумови для погіршення роботи й звуження сфери діяльності Держагентства з інвестицій та інновацій.

Крім того, Президент подав у Конституційний Суд подання про відповідність Конституції пунктів 2, 3, 4 постанови Кабміну “Про деякі питання Державної іпотечної установи” від 23 січня, розпорядження Кабміну “Про визнання таким, що втратило силу, розпорядження Кабінету міністрів від 8 листопада 2007 року №976” від 27 лютого, розпорядження уряду “Про скасування розпорядження Кабінету міністрів від 13 квітня 2007 року “190” від 27 лютого.

РЕКЛАМА

“Виконання зазначених актів Кабінету Міністрів України неминуче приведе до системних погіршень у сфері інвестиційної й інноваційної діяльності”, — сказано в указі. Ющенко доручив представникові Президента в КС Марині Ставнійчук взяти участь у конституційному виробництві з зазначеного подання. Як повідомляло агентство, 8 лютого Ющенко призупинив призначення Кабміном заступників голови Фонду державного майна й направив у КС відповідне подання.