Завдяки Київраді житло подорожчає на 20 відсотків?Збільшення нормативів пайової участі забудовників при будівництві у три рази, що заплановане владою Києва, призведе до подорожчання житла в столиці на 20%. Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив перший віце-президент холдингової компанії “Київміськбуд” Василь Можар.

“Ми звернулися до міського голови з нашою точкою зору, щоб він переглянув цю позицію. Тому що ми порахували і прогнозуємо: такі дії призведуть до подорожчання житла в Києві без будь-яких інших ринкових дій до 20%. Це однозначно”, – сказав він.

На думку Можара, застосування нових коефіцієнтів пайової участі призводить до його збільшення в три-чотири рази.

“Якщо я цього року сплатив 154 млн. коштів пайової участі, помножте це хоча б на три. Це більш як півмільярда коштів, які потрібно вилучити з обороту забудовників і віддати місту. Це дуже різке збільшення, і його необхідно якимсь чином локалізувати”, – пояснив перший віце-президент компанії.

Можар сподівається, що депутати Київради правильно зрозуміють цю позицію і внесуть свої пропозиції для того, щоб врегулювати це питання. “Було б добре, якби не міняли (норму пайової участі)”, – додав він.

РЕКЛАМА

Можар нагадав, що паралельно забудовники зобов`язані відраховувати і передавати безкоштовно місту при відведенні земельних ділянок 20% – у центральній частині міста і 10% – на інших територіях.

20 грудня Київрада прийняла до розгляду Програму соціально-економічного і культурного розвитку столиці на 2008 рік.

Після презентації програми більшість депутатів Київради висловилася проти п.2 цієї програми, в якому йдеться про збільшення втричі нормативів пайової участі інвесторів при здійсненні будівництва.

Джерело – http://www.pravda.com.ua