Потерпілі від махінацій компанії “Еліта-Центр”, які проінвестували повну вартість квартир, одержать їх безкоштовно. Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Михайло Голиця в середу в інтерв’ю журналістам.

За його словами, “буде з’ясовано, яку суму вони заплатили насправді, скільки заплатили”. “Безкоштовно буде (житло)”, – додав він.

Голиця нагадав, що Київський міський голова Олександр Омельченко своїм розпорядженням затвердив замовником будівництва житлових будинків для громадян, що постраждали від афери “Еліти-Центра”, комунальне підприємство “Київське інвестиційне агентство”.

Воно відведе на себе земельні ділянки для спорудження житла як постраждалим, так і для комерційного продажу. Це підприємство укладе всі необхідні угоди з постраждалими і фінансовими компаніями.

“Тобто, кількість земельних ділянок буде більшою, ніж для того, щоб повернути квартири потерпілим, що будуть визнані в судовому порядку”, – заявив Голиця.

РЕКЛАМА

Конкретні земельні ділянки він не назвав, але повідомив, що вони будуть запропоновані 2 березня на сесії Київради.

Джерелами фінансування спорудження житла для потерпілих Голиця назвав кошти юридичних і фізичних осіб, які будуть купувати житло в “Київського інвестиційного агентства”, кошти потерпілих, які проінвестували неповну вартість квартир від “Еліта-Центр”, а також кошти, отримані від реалізації конфіскованих автомобілів і нерухомості “Еліта-Центр”.

“Це буде відбуватися без жодної копійки з міського бюджету”, – підкреслив Голиця.

Водночас, як сказано в прес-релізі юридичної фірми “Лавринович і партнери”, постраждалі інвестори “Еліта-центр” будуть позиватися до банку “Аваль”, що видавав кредити під заставу майбутнього житла.